Subscribe by RSS RSS Icon
Follow me on Twitter Twitter Icon

Jika anda ada gal~

huh~
ada perbezaan antara :-

  1. minta kebenaran
  2. beritahu
dua benda ni penting dalam hubungan.
bagi aku sebagai seorang lelaki..aku banyak 'beritahu' dari 'minta kebenaran'

jika anda nak minta kebenaran pada pasangan anda bila nak wat something..
jangan expect dia hanya akan jawab 'ya' setiap kali anda 'minta kebenaran'..
nama pun 'ask him permission'..sure sure r ada dua jawapan kat sini..
samada 'ya' atau 'tidak'..

klu anda expect sangat-sangat jawapan 'ya' selalu..better pilih 'beritahu' dari 'minta kebenaran'.
kn?kn?
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

lagi satu..bila jawapan 'tidak' yang anda dapat..perlu ke anda tanya 'kenapa'?

contoh:-

gal : leh tak saya kua?
boy: tak leh
gal: napa?

bila da jadi camtu..golongan-golongon yang malas bina dan buat huraian..
akan ubah serta merta..jawab je 'ya'..sebab tak perlu bagi alasan..

contoh:-

gal : leh tak saya kua?
boy: leh

settle..pullstop klu jawapan 'ya' diberikan..
jika anda yakin apa yang anda wat tu betul..
tak perlu anda 'minta kebenaran'..
tak perlu anda pura pura sopan depan kapel anda..da nak sangat wat...go on..

benda tu akan jadi landmark pada hubungan anda..
jika anda wat benda tu..makna nya kapel anda pun leh wat benda yang sama..

yang penting..anda yakin yang apa yang anda wat tu betul ..
dan bila kapel anda wat benda yang sama..pliz jangan persoalkan..

p/s- dalam sms tak tertaip explaination panjang camni..huh!

4 comments:

♥♥ NaNie ♥♥ said...

Saya sokong tersangat lah sokong..
^_____^*

| u s n a | said...
This comment has been removed by the author.
Fatin Mazelan said...

sebelum yakin dia menjadi suami/isteri kita.
janganlah mengada nak buat benda2 ni. membazir masa.
minta kebenaran kat parent lagi baik. ye dak?

qe-runk said...

@♥♥ NaNie ♥♥
anda mmg terbaik =)

@fatin
klu msuk bab parent..
2 da lari topik...
surely la parent comes 1st
eii...dak ni...

 
Copyright Info.

Nulla enim nibh, conse ctetuer sed, vesti bulum eleme ntum, sagittis nec, diam. Mauris blan dit vehi cula neque. Read More

XHTML/CSS validations
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!